Manifestació de la Vaga General del 8 de novembre de 2017 a Tortosa.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dilluns, 13 Novembre 2017

vaga 8N

Aquest dimecres 8 de novembre de 2017 s'ha fet una gran manifestació a Tortosa amb motiu de la vaga general convocada a tot Catalunya en protesta per l'empresonament dels vuit membres del govern i dels dos líders de les entitats sobiranistes, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i en defensa de les Institucions Catalanes. L'Ajuntament de Roquetes s'ha unit a l'aturada general i una representació dels seus treballadors, acompanyats per l'alcalde, Paco Gas, han estat presents a la manifestació portant una pancarta amb un gran llaç de color groc on es llegia "Personal de l'Ajuntament de Roquetes". Un cop han arribat al punt de concentració, a la seu de la Delegació del Govern a Tortosa, han estat rebuts amb aplaudiments per tota la gent concentrada, on també hi havia més gent i regidors de Roquetes. Fes clic per veure el vídeo i les fotos.

 

A les dotze del migdia des de la seu de la Delegació del Govern, ha sortit la manifestació a la qual posteriorment s'hi han afegit una quinzena de tractors que s'estaven esperant per encapçalar la marxa. Darrere els tractors s'hi ha col·locat la pancarta de capçalera amb el lema "Llibertat presos polítics, República Ja!".
La manifestació ha transcorregut amb marxa lenta per l'Avinguda Generalitat, on la consigna més cridada ha estat "Llibertat presos polítics". nLa quinzena de tractors que encapçalaven la marxa han acompanyat als manifestants fins a arribar a la plaça del Carrilet on estava preparat l'escenari per fer els parlaments. nLa plaça del Carrilet s'ha anat omplint a poc a poc amb tota la gent que aquest dimecres 8 de novembre de 2017, han participat de forma multitudinària en la gran manifestació convocada amb motiu de la vaga general a tot Catalunya per protestar per l'empresonament dels vuit membres del govern i dels dos líders de les entitats sobiranistes, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i en defensa de les Institucions Catalanes.

Finalment s'han fet els parlaments, s'ha llegit el poema 'Endavant!', de Joana Raspall, i a continuació Jordi Romeva, pare del conseller empresonat, Raül Romeva, ha llegit el manifest de la Taula per la Democràcia "En defensa de les Institucions Catalanes i la cohesió social".