L'Ajuntament de Roquetes destina 150.000 € en millores urbanes, de camins i nous equipaments. L'alcalde qualifica de desorbitat l'increment de l'IBI de Rústica fet pel "Ministerio de Hacienda".

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Divendres, 29 Setembre 2017

Alcalde despatx

En el darrer ple de l'Ajuntament de Roquetes es van aprovar unes transferències entre diferents partides pressupostàries després d'haver previst quines seran les actuacions del pressupost és durant a terme d'aquí a final d'any. En concret es destinaran 150.000 € d'una partida que no s'executarà aquest any, a una sèrie d'inversions en pavimentació de camins i millores urbanes i nous equipaments, que en un principi no estaven previstes en el pressupost de l'Ajuntament (fes clic per veure el vídeo).


Una part d'aquests diners es destinaran a la pavimentació de diferents camins, com el camí del Galatxo, on es farà una millora del ferm que suposarà una inversió de 28.000 €, a l'arranjament del tram d'accés a l'estadi municipal es destinaran 21.000 € i finalment es farà una primera actuació al camí de Pandorga, també conegut per la gent com el camí de Mirambó, on es farà una inversió de 53.000 €.
En total abans de final d'any, s'invertiran en millora de camins 102.000 €, que sumats als 52.000 € de l'actuació prevista a través del Pla d'Actuació de la Diputació de Tarragona en el camí de Pandorga, suposarà que l'Ajuntament de Roquetes haurà invertit aquest any en la millora de camins un total de 154.000 €, a més a més de les actuacions que ja estaven previstes en el pressupost d'aquest 2017.
Respecte a les millores urbanes i nous equipaments, es destinaran 18.000 € per a millorar tot el primer tram urbà de la Via Verda, es condicionarà el tram del passeig del canal, que va del pont del carrer Major al pont de l'Av. Diputació, on es plantaran plataners per donar continuïtat als arbres que ja hi ha al carrer canal i es pavimentarà una petita travessia que hi ha entre el carrer Balmes i Nules amb una inversió de 19.000 €. També es destinaran 10.000 € per substituir l'actual escenari, que s'utilitza per exemple en la presentació de les pubilles o al Tradicionàrius, per un altre de nou.
En total fins a final d'aquest 2017, a més a més del que ja estava pressupostat, l'Ajuntament de Roquetes invertirà al voltant de 300.000 € en millores urbanes i camins a les zones dels nuclis urbans de Roquetes, Raval de Cristo i a les zones més habitades dels disseminats, com el Galatxo i el tram entre el barranc de l'Os i Pandorga.

Aquestes inversions les va explicar l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, en la sessió plenària del mes de setembre, on també va parlar de l'increment que tindrà l'IBI de Rústica, que ja s'ha començat a notificar als propietaris del municipi de Roquetes. Gas va explicar que ja fa 5 anys consecutius que l'Ajuntament de Roquetes no augmenta cap impost ni taxa i que continuaran també congelats per a l'any 2018. En canvi els impostos que aplica directament l'Estat i concretament el Ministerio de Hacienda, com és el cas de l'impost de Rústica, sí que es veurà augmentat per la llei de revisió cadastral que va aprovar el govern central.
Aquest augment ja l'estan patín els veïns de Roquetes, com és el que és propietari d'una finca d'oliveres i garrofers on hi ha una antiga granja que fa anys està tancada i en desús, un sol rústic valorat l'any 2016 en 1.517 € pel que li va correspondre pagar 13,66 €. Ara amb la nova revisió del cadastre el valor de la seva finca rústica passa a ser de 202.121 € el que li suposarà pagar a l'any la quantitat de 1.960 €, una xifra segons l'alcalde, desorbitada i un autèntic atracament que fa el Ministerio de Hacienda a tots els contribuents.
L'Ajuntament pot donar informació al respecte als propietaris però hauran de ser ells els que facin directament les reclamacions oportunes perquè els ajuntaments no tenen cap competència ni possibilitat de modificar aquest increment del valor cadastral. Paco Gas però ha anunciat que de cara a les noves ordenances fiscals s'estudiarà des de l'Ajuntament de Roquetes, el fet de poder baixar el coeficient que s'aplica sobre el valor cadastral per calcular l'import de l'IBI Rústic, per intentar reduir aquesta pressió fiscal als propietaris de finques rústiques del municipi.